Je kunt overal in Berlijn fietsen huren en er is ruimte zat om te fietsen. Maar liefst een half miljoen Berlijners neemt dagelijks de fiets. Opvallend is dat het overgrote deel van de mensen een helm draagt. De Duitsers houden van veiligheid.

Handige tip voor fietsen in Berlijn

Mocht je met de trein naar Berlijn gaan dan kan je direct fietsen huren bij aankomst: Die Deutsche Bahn verhuurt fietsen.

Leuke wijken om te fietsen

De wijken Prenzlauer Berg en Kreuzberg in Oost Berlijn zijn echte aanraders op de fiets. Verder heeft Berlijn veel grote parken waar je heerlijk kunt fietsen. Wij raden vooral park Tiergarten en Volkspark Friedrichshain aan.

Fietsen op de Kurfürstendamm

Op de Kurfürstendamm kun je fietsen. Dit is echter wat minder aan te raden. Hier zijn echter geen fietspaden. Je kunt over de stoep fietsen, maar er zijn veel mensen dus het blijft rustig aan doen. Officiëel mag fietsen op de stoep niet meer!

Digitale fietskaart

Je kunt hier een digitale fietskaart downloaden:
Download: Fahrradwege und Radroutennetz (pdf; 20,3 MB)

Fiets in de metro in Berlijn

In Berlijn mag je je fiets ook vervoeren in de metro, Strassenbahn en in de S-bahn. In de S-bahn is er een speciale coupé voor fietsen. Je dient wel een kaartje te kopen voor je fiets. Je kunt dit speciale fietskaartje uit de automaat bij de toeslagskaartjes vinden.

Fietsen op de stoep

Helaas mag fietsen op de stoep in Berlijn niet meer.