Berlijn heeft heel veel bezienswaardigheden. Echter niet alles is de moeite waard. Wij zetten de leukste bezienswaardigheden op een rijtje.

Alexanderplatz

De Alexanderplatz in Berlijn heeft zijn naam te denken heeft aan het bezoek van tsaar Alexander I in 1805. Het Alexanderplatz was in de jaren '20 het bruisende centrum, maar werd in de Tweede Wereldoorlog volledig verwoest.
meer over Alexanderplatz

Nederlandse ambassade

In de Nederlandse ambassade zit veel glas verwerkt wat de openheid van Nederland moet symboliseren. Zo zijn er ook vloeren van glas, dat voor sommigen nogal een uitdaging is. Door de tien verdiepingen
meer over de Nederlandse Ambassade

Joods Museum

Het Joods museum in Berlijn laat de verschrikkingen zien die het Joodse volk tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft ondergaan.
meer over Joods Museum

Berlijnse Muur

Overal in de stad vind je nog resten van de muur, veelal beschilderd. In de Wilhelmstrasse is nog een stuk van de muur te zien waarin je ook kan zien dat erin is gehakt en gedaan
meer over de Berlijnse muur

Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche

De Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche werd verwoest in 1943; alleen de torenstomp bleef staan als indrukwekkend symbool voor de verwoestingen van de oorlog en is nu een van de symbolen van de stad.
meer over Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche

Berliner Dom

De Berlijnse Dom (Berliner Dom) werd ontworpen door de architect Julius Carl Raschdorff en moest de plaats worden waar de keizerlijke familie van Wilhelm II bijgezet kon worden.
meer over Berliner Dom

Brandenburger Tor

Brandenburger Tor is de Toegangspoort tot de stad Berlijn en een symbool van vrede.
meer over Brandenburger Tor

De Rijksdag

De Rijksdag in Berlijn staat al jaren steevast met stip op 1 in de top 10 van bezienswaardigheden in Berlijn. De Reichstag is sinds 1999 de zetel van het Duitse parlement.
meer over de Rijksdag

Panoramapunkt

Op het Panoramapunkt van Berlijn heb je vanuit de Rijksdagkoepel een zeer mooi uitzicht of de communistische Televisietoren.
meer over Panoramapunkt

Museum van de Kunst

Het Museum voor Hedendaagse Kunst in Berlijn werd geopend in het voormalige treinstation van Berlijn. De expositieruimte van bijna 8000 m2 is gewijd aan kunst uit de tweede helft van de 20ste eeuw. De kunstcollectie bestaat uit werken van Berlijnse staatsmusea.
meer over het museum van de kunst